ARÀNSER. Excursió a la Bassa de Comabella

ARÀNSER. Excursió a la Bassa de Comabella

Arànser excursions Comabella
Arànser. Bassa de Comabella

Sortirem en cotxe des del davant de cal Fuxet, d’ Arànser, pel carrer que passa pel darrera de l’església, ens trobarem la carretera que ve de Martinet i continuarem en direcció a les pistes d’esquí. Després d’uns quants revolts i uns sis quilòmetres, arribarem al restaurant El Fornell, de la pista d’esquí nòrdic d’Arànser. S’identifica ràpidament perquè a tocar, la carretera s’eixampla de manera considerable, i s’acaba el tram asfaltat. Uns sis-cents metres més enllà deixarem el cotxe per començar a caminar.

Arànser excursions Comabella

Al costat dret de la carretera surt un camí ample que comença a pujar. Dos-cents metres més enllà el camí es bifurca, seguirem cap a l’esquerra. I uns tres-cents metres més enllà, a mà esquerra hi ha el llac, com un diamant al mig del bosc.

Arànser excursions Comabella
Arànser. El sobreixidor de l’estany

Ja veieu que és una excursió senzilla, curta, més aviat un passeig. Però la finalitat d’aquesta ruta no és pas fer cap proesa, sinó que la proesa és el paisatge, la bellesa d’aquest llac voltat de bosc, de pins negres que ens evoquen els paisatges finlandesos o d’algunes imatges del Canadà.

Arànser. Bassa de Comabella

Arànser excursions Comabella

D’aquest estany, els del país en diuen bassa, la Bassa de Comabella, perquè diuen que no té la mida suficient per a considerar-lo un estany, però us asseguro que té la dimensió de bellesa suficient i és sens dubte un recó per admirar. Posa’t on vulguis sempre tindràs la visió del somni. Encerclar-lo totalment és cosa de poca estona, i tinc la impressió que tothom que hi ha anat per primera vegada ho haurà fet.

Arànser excursions Comabella
Arànser. El bosc dels voltants de Comabella

Tot el lloc està voltat d’una pineda de l’alta muntanya. El sotabosc està fet de molses, fanals i nerets, i per això és un dels llocs on passejar-hi amb la il·lusió de trobar-hi bolets. Depenent de la sort, de la ciència o de les ganes de caminar se’n poden trobar més o menys. Altrament, per la facilitat d’arribar-hi és un lloc patrullat i esgotat segons l’època de l’any o el dia de la setmana. Si s’hi va fora de temporada, només per la màgia de l’indret és un lloc recomanable.

Aleix Font

5 d’octubre de 2017

Visita altres llocs d’Aleix Font

aleixcolonia.com

Post navigation