EXCURSIÓ DE CAN GRAU FINS OLIVELLA

EXCURSIÓ DE CAN GRAU FINS OLIVELLA, UNA EXCURSIÓ PEL GARRAF BLANC

excursió a peu:  de Can Grau a Olivella

excursions a peu olivella

 

Avui hem anat d’excursió  desde can Grau, entre Olesa de Bonesvalls i Sitges, fins a Olivella i hem tornat com hem pogut, a pèl, lluitant contra cusconeres, carritjos i llentiscles. Però deixeu-me seguir la cronologia.

excursió a peu:   Església d’Olivella

excursions a peu olivella

Hem sortit una mica tard potser, passaven de les nou i a les deu baixàvem del cotxe. Desde Begues i sobretot a Olesa, les vores dels camins estaven emblanquinats de gebre, i a partir d’Olesa tots els bassals glassats. Al sortir del cotxe, cel mig tapat, la vista immensa fins al mar i la Talaia del Montmell, feia un fred d’aquell d’abans, de panellons i de cares vermelles. Hem començat l’excursió per un camí que era tot baixada fins al fons d’una riera que ens ha dut la sorpresa en forma de fredolics i llanegues. N’hem fet una bossa que l’hem carregada durant tot el camí.

excursió a peu:   Per si voleu anar a missa al mig de la muntanya

 excursions a peu esglesia olivella

A partir d’aquí el camí ha planejat fins Olivella. Abans hem passat per uns menhirs que en diuen El Barret del Rector, on hem parat i hem fet tria de bolets. No volem cucs a la Colònia!

excursió a peu:   El Barret del Rector

excursions a peu garraf olivella

Hem passat pel davant la cova de’n Boladeres i hem arribat a tocar d’Olivella, però no hi hem pujat. Abans hem carregat una coixenera d’olives, negres d’uns ullastres en un ermot perdut..

excursió a peu:   Argentins a cent per hora pel Garraf

 excursions a peu skating

Hem trencat per la carretera asfaltada que duu fins a la Plana Novella. Hem trobat tres argentins que pràcticaven un esport suïcida per aquella carretera solitària. En una planxa d’skating baixaven a seixanta o més per hora fent postures. Els hi hem preguntat que què passaria si es trobaven un cotxe de cara i han dit que malament, que potser no ho podrien explicar. De totes maneres ens han ensenyat que primer baixava un d’ells, a una velocitat moderada i es quedava a un lloc estratègic, per vigilar possibles cotxes, i després baixaven els altres a tota la velocitat possible. “I els mossos?” “Ui, los mossos, tremeeeendos los mossos” i sorprenentment s’ha posat a parlar a parlar amb català, un català après però correcte “Nos possen mil euros de multa si nos pillan. A Màlaga, la guàrdia civil nos saludava i nosaltres alucinàvem. Quina diferència amb el nostre país (es referia a Catalunya)” Ells han caminat carretera amunt i nosaltres ens hem aturat a collir un pom de sajolida. Els hem esperat que baixessin i els hem fotografiat.

excursió a peu:   Si no ve cap cotxe és un bon lloc per a fer Skating

 excursions a peu skating

Hem seguit pujant la carretera fins que hem trobat un camí que trencava a l’esquerra i ens convenia. Era un camí de carro, ample i confortable. El GPS ens indicava que anàvem en la direcció correcte de retorn al cotxe i també ens deia que estàvem a cent cinquanta metres per sota del seu nivell. Sabíem, per tal, que ens esperava una estona de patiment, però xino xano i sense pressa, no hi ha muntanya que se’ns resisteixi. Hem tornat a trobar fredolics i, com va fer la Caputxeta Vermella a dins del bosc, nosaltres també ens hem entretingut més del compte.

excursió a peu:   Cirerer de pastor (també d’arboç)

 excursions a peu cireres de pastor

Al cap d’un bon tros, el camí s’ha anat tapant de carritx. A les vores i al centre del camí, les mates feien un herbassar d’aquelles cintes que tallen. Caminàvem pel que eren les antigues roderes dels carros, on el càrritx estava pentinat en la nostra direcció. Finalment, ja es veia a venir, el camí s’ha acabat. Ves a saber que hi deuria haver antigament en aquell punt! Per què, al mig del bosc, s’acabaven els camins que no arriben fins a Roma? Tornar enrera era impensable, hauríem perdut més d’una hora. Tirar endavant era de bojos. Bon dilema.

excursió a peu:   Margalló voltat de càrritx

 excursions a peu margalló

Ens l’hem jugat tirant amunt, camps a través per la garriga atapeïda de punxes: cusconeres, aritjols i llentincles i romanins, i ara aquí i ara allà, els margallons africans estaven plens de dàtils. Ens hem anat enfilant lentament per les tarteres i finalment hem arribat a la carena on la carretera ens esperava riallera. S’ha girat un vent glaçat, fort, com pel malefici d’una fetillera, i hem acabat l’excursió entrant al cotxe tal com n’havíem sortit, amb la cara i les orelles enrampades.

excursió a peu:   Can Grau

 excursions a peu can grau

Hem parat a Olesa per allò de la cervesa. Hem marxat cap a Begues i després cap a Gavà, vigilant la carretera per si hi vèiem argentins rodant vertiginosament damunt d’una planxa d’skating.

Ha sigut una bonica excursió  per les muntanyes solitàries, que bé quan hi fa fred, què bé quan són els teus els que han triomfat a les eleccions, tot i que a vegades quatre diputats signifiquin un triomf, i què bé quan el Barça fa un partit com el de dilluns passat.

Que passeu un bon dia de Sant Nicolau.

Aleix.

Dijous 2 de desembre de 2010

Baixa el Track:

Can Grau – Olivella

Visita altres llocs de l’autor:

parlemdeteatre.com

aleixcolonia.com

Post navigation

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.