EXCURSIÓ AL COR DEL GARRAF – SANTA SUSANNA

Excursions a peu:  per les muntanyes del Garraf

excursio santa susanna-muntanyes de begues

 A les nou del matí marxàvem de Sant Boi l’Antònio, el Nani i jo en direcció a Begues, Olesa de Bonesvalls i preníem el trencall cap a la urbanització de Can Mitjans.

 Fa un dia gris però a la tele han dit que no plouria fins la tarda. Tot i així anem preparats amb capelines i algun paraigües, perquè mai no se sap els nivells de precisió dels mapes baromètrics o de les eines que utilitzen els nostres homes del temps. El meu company Nani m’explicava que a casa seva hi té un monjo d’aquells que quan es treu la caputxa és senyal que farà bon temps i quan se la posa ja cal que agafis el paraigües. Però no sabem si al servei meteorològic de Catalunya en tenen cap d’aquests aparells de precisió.

Excursions a peu: Estepa blanca

exccursio santa susanna-estepa blanca

Hem aparcat a la sortida de la urbanització, pocs metres més enllà de l’asfaltat, i hem començat a caminar en direcció sudest; primer planejant i després de passat un pi pinyoner que està al lloc més alt del camí, ja comença la baixada cap als dominis de Santa Susanna.

Santa Susanna és un grup de masies encimbellades sobre un turonet voltat de vinyes de nord a sud passant per ponent, i per la riera de Begues a llevant. Quan ho veus per primera vegada et fa una sensació d’estar en un paradís perdut, talment un Shangri-la de casa nostra.

Excursions a peu: De la calabruixa en dèiem jueus

 

excursio a santa Susanna - calabruixa

Hem continuat en la mateixa direcció fins abandonar les vinyes, ara esporgades i llaurades, a punt de despuntar en llargs serments que s’ompliran de raïms ben aviat. Entrem a un bosc de pi blanc amb molt de càrritx, un camí ample i pla que aviat s’enfila en un camí de grava que ens portarà fins el camí que ve de can Muntaner.

Excursions a peu:  La Cova de Can Muntaner

excursio santa susanna - cova can muntaner

Al trobar aquest camí havíem d’anar cap a mà esquerra, però hem volgut mostrar-li a l’Antònio la cova de can Muntaner, que està a poca distància. Al trencall on hi està anunciada hem baixat cap la riera i de seguida s’ha vist l’ampla boca de la cova. Passada la riera ens hem enfilat i hem entrat a aquest habitatge dels catalans de fa set mil anys.

Excursions a peu: Roques del Barret del Rector

excursio santa susanna - roques barret rector

Retornem per on hem vingut, per les vores del camí anàvem trobant espàrrecs que ens divertia de trobar. Hem trencat pel camí que nortejava i de seguida hem sigut a les roques del Barret del Rector. Ens les hem mirades mig amb veneració i mig amb incredulitat. Perquè uns diuen que són de quan els de la cova caçaven cèrvols per aquest lloc, i d’altres que ho van posar en grua uns paletes que hi van treballar no fa pas gaire. Jo m’inclino per la primera versió, més que res per la tipologia semblant a la Pedra Gentil de Vallgorguina.

Excursions a peu: Font i safarejos del Rector

excursio santa susanna - font rector

Pugem la costa que s’enfila sense compassió. Ens aturem a la font del Rector i bevem aigua. Queien gotes del cel, poques, i feien rodonetes a l’aigua del safareig. Ens hem fet més fotos de record i hem reemprès el camí, cap al coll del castell, on hi havia la casa del rector.

Excursions a peu: Mas Vendrell

excursio santa susanna - mas vendrell

Passat el coll el camí davalla per la part ombrívola. De seguida trobem el Mas Vendrell i els seus camps abandonats (cirerers clapats de líquens). Baixant baixant arribem al camí que hem trepitjat quan en veníem.  Hem enfilat cap a mà dreta, en direcció al retorn fins arribar altre cop a les vinyes de Santa Susanna.

Excursions a peu: Santa Susanna

excursio santa susanna

Ara que ens hi hem fixat més hem trobat força espàrrecs, que els donàvem a l’Antònio (amb uns que s’estimin, un que mengi n’hi ha prou). I just a tocar els enfilalls de la masia s’ha posat a ploure, però ploure amb ganes. El Nani ha obert el paraigües, l’Antònio s’ha posat el xubasquero i jo la capelina. I hem encetat la penosa pujada fins aquell pi que està a dalt de tot. El camí enfangat, riuets d’aigua tèrbola que lliscaven per unes lleres antigues, i el plàstic de la capelina que s’enganxa a les cames.

Fins que quan ja érem quasi a dalt de tot la pluja s’ha fet fina i semblava que s’havia d’aturar. Hem collit un pom de farigola per dur-lo a casa. Ha plegat el paraigües, s’ha tret el xubasquero i he fet un farcell amb la capelina. Hem pujat al cotxe i hem girat cua al Paradís.

Excursions a peu: I gràcies a Déu, ha plogut

excursio santa susanna - pluja

Perquè el dolor no fos massa gran ens hem aturat a un bar, el Cargolet, que hi ha a la urbanització del Pi Gros, de Begues, i bevent cervesa hem fet durar una mica més la conversa.

Hem arribat tard a dinar, passaven de les tres. I és que quan se surt tard i es vol anar lluny i es volen fer quasi deu quilòmetres, no es pot arribar abans.

Track excursió Santa Susana

Excursió Santa Susanna.15-3-2016

Si vols aprendre com descarregar els tracks en KML de les excursions pot consultar la secció de Descarrega Tracks

Colònia Güell. 15 de març de 2016.

Aleix Font

Visiteu altres llocs de l’autor:

parlemdeteatre.com

aleixcolonia.com

Post navigation

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.