EXCURSIÓ PELS BOSCOS DEL COLL DEL BRUC

EXCURSIONS A PEU PELS BOSCOS DEL COLL DEL BRUC

Can Soteres-Can Muset- Castellolí-Cova de can Llucià

 

 

 

Avui hem fet una excursió pel país que va del coll del Bruc fins a tocar de Castellolí. Té una distància d’11 km. i un desnivell màxim de 180 metres. Majorment transita per una alçada d’uns sis-cents metres i sobretot orientada al nord, això fa que el clima i, per tant, la vegetació, sigui lleugerament diferent del Baix Llobregat. Els arbres predominants són els pins (hi ha clapes d’uns pins majestuosos semblants al pi roig), el roure i l’alzina, i el sotabosc fa una màquia esclarissada.

Excursions a peu: Can Soteres

excursions a peu can soteres

A dos quarts de nou sortíem de Sant Boi en direcció al Bruc. Autopista A-2 fins la sortida de sobre El Bruc, al trencall de Manresa. Prenem la direcció de l’antiga carretera d’Igualada, passem el trencall de la urbanització de Montserrat Parc, passem l’únic bar que hi ha a aquesta carretera i a cosa d’un quilòmetre pre  nem el camí de carro de mà esquerra.  Seguim la mateixa direcció i aparquem on ens plagui, nosaltres ho hem fet al costat d’una bassa que hi ha després de la línea elèctrica.

Excursions a peu:  Flors arreu

excursions a peu flors

Caminem seguint la mateixa direcció, aproximadament cap al sud. Prenem el camí de mà dreta que, no es veu però està voltant la masia de can Soteres. De seguida trobem uns camps d’ordi i en direcció est veiem la masia de can Soteres enfilada sobre un turó.

Excursions a peu:  Bosc de pins gegants

160504-Can-Soteres-(26)

Seguim el mateix camí ombril per entre boscos de pins gegants.  Abans de tres quilòmetres sortim a paisatges aclarits amb camps d’ordi, i de seguida ens topem amb la masia de can Muset. Abans d’arribar-hi se’ns ha aturat un cotxe i el conductor ens ha informat sobre el perill que corríem a l’arribar a aquesta masia “Vayan con cuidado con el perro, porqué ataca” pels de punta i de seguida cridem “Antonio, passa al davant!”

Excursions a peu:  Can Muset

excursions a peu can muset

Just arribar a la masia veiem una noia anglesa asseguda a la porta d’un afegit a la masia, una mena de garatge o de magatzem, i el gos bordant rabiós darrera la porta del porxo de la masia. Li preguntem si el gos mossega i ens diu “English. I do not understand”, cosa que hem interpretat per “Aneu en compte que mossega molt”. El Josep ens ha aclarit que el gos és de raça pitbull, dels perillosos. O sigui que ens hem acomiadat i hem seguit el nostre camí. I és una llàstima, perquè aquesta masia, abans abandonada, era un lloc d’acollida i de repós, on ens hi asseiem a la vora per admirar els trencadissos modernistes i la bellesa de façana.

Excursions a peu: Runes del castell de Castellolí

excursions a peu castelloli

De seguida arribem a les vistes del castell, ara anunciat en un indicador. Prenem el camí cap a la dreta i ens enfilem fins dalt. Les vistes són precioses els dies lluminosos com avui, i no costa gaire imaginar-te la història que ha quedat enganxada a les pedres, des del segle X, la guerra amb Almansur, els temps  de Gueraua de Jorba al segle XII o de Guillem de Castellolí al XIII.

Excursions a peu: Rosella

excursions a peu rosella

Hem pres el camí que passa per sota del castell, en direcció llevant. Arribem quasi a l’autopista i ens enfilem per un camí a la dreta. Arribem a les instal·lacions de Paint Ball on els caps de setmana els nens grans juguen a guerres amb bales de pintura. Seguim fins les instal·lacions del Gos Blanc i prenem el camí de mà dreta que s’enfila en direcció sud, paral·lel a la riera.

 

Excursions a peu:  Cova de can Llucià

excursions a peu cova can jllucià

Trobem a mà dreta el caminet que puja fins la cova de can Llucià, espectacular i aconsellable de visitar. Aquesta cova s’endinsa a la cinglera  i la nau principal transcorre paral·lela a l’exterior, motiu pel qual està ben il·luminada per totes les obertures que hi ha a l’exterior. Hem de lamentar, però, que uns beneits hagin guixat les parets amb els seus grafitis tan bonics si els dibuixessin a les parets de casa seva.

Excursions a peu:  Balma de can Soteres

excursions a peu balma can soteres

Sortim, baixem al camí principal, continuem amunt i de seguida, encara no a cent metres, un caminet trenca a l’esquerra, i el prenem; prenem la direcció nord i a tocar de la clariana de sota la línea elèctrica prenem el caminet que planeja en direcció nord nord-est.  A cosa d’un quilòmetre passem pel damunt de la Balma de can Soteres; hi baixem per un costat i sortim per l’altre.

 

Excursions a peu:  L’autopista, mirant cap Igualada

excursions a peu tunel bruc

Ara ja arribem al final. Continuem pel caminet fins arribar a la caseta de l’antic transformador elèctric que hi ha just a sobre del túnel del Bruc. Ens fem fotos davant la gran pintada de l’estelada. L’esplanada del davant està encatifada de farigoles i sajolides i fan olor quan hi passegem pel damunt.

 

Excursions a peu:  A sobre el túnel del Bruc

excursions a peu excursions a peu bruc

Ens enfilem pel tallafoc de les línees elèctriques i sortim al camí ample on hi tenim el cotxe. Carreguem bastons i motxilles i cap al bar a prendre la cervesa. S’ha fet tard, són quasi les dues i no ens queda gaire temps per a fer plans per la setmana que ve, hem quedat per dimecres i ja n’acabarem de parlar.

Fi de festa

excursions a peu bar

Cal afegir que el bosc estava preciós. Dissabte passat va ploure i avui s’hi notava  en la verdor de les herbes. La primavera encara ens sorprèn de flors arreu del bosc, i hi destaquen les roselles als camps d’ordi i el groc dels camps de colza.

Fins aviat.

Excursions a peu:  Orquídea abellera

excursions a peu orquidea

 

Excursions a peu: Flor del codonyer

excursions a peu codony

Track de l’excursió:

 Can Soteres 100

Si vols aprendre com descarregar els tracks en KML de les excursions pot consultar la secció de Descarrega Tracks

Aleix Font

Visita altres llocs de l’autor:

parlemdeteatre.com

aleixcolonia.com

Post navigation