EXCURSIÓ PER LA VALL DEL TEIX

EXCURSIÓ PER LA VALL DEL TEIX – 8 de juny de 2016

Distància 8,7 km  Desnivell 200 m.

 

 

excursions a peu:  Caminant pel Paradís

aleix font garraf vall teix

Hem sortit a les vuit de la Colònia, l’Antonio, el Josep, el Ciscu  i jo amb la il·lusió de fer una altra excursió per la Vall del Teix, al nostre estimat Garraf. Hem passat per Sant Boi, per recollir al Nani, i hem anat cap a Begues. A la segona rotonda després de la benzinera (a la dreta cap a Begues i a l’esquerra cap al Parc Natural del Garraf) hem trencat a l’esquerra i ens hem endinsat cap al territori del Garraf. Hem aparcat al coll del Puig Moltó, que és el primer coll que es troba conforme puges de Begues.

excursions a peu:   Pel fons la Vall del Teix

aleix font garraf vall teix fons

 

 

Prenem el trencall a mà esquerra i a quatre passes de la pista hi ha un altre trencall, ara a mà dreta, que s’enfila per un camí de pedregalls. Pugem seixanta metres en cinc-cents metres de distància. Des d’aquest punt més elevat surt un camí a mà dreta que no prendrem, però que és el camí que segueix la carena de Serra de Guàrdia i fa el mateix recorregut que farem nosaltres, ell des dels cims i nosaltres el farem des de la riera.

 

excursions a peu:    l’hora d’esmorzar

aleix font garraf vall teix esmorzar

 

El camí baixa. A unes tres-centes passes trobem un pi solitari que encapçala la Vall; tot el territori que s’ensota a ponent és la Vall del Teix. Prenem el camí a mà dreta i baixem fins arribar a la riera. Ja no deixarem aquest camí fins al cap de més de quatre quilòmetres, quan ens trobarem amb la pista que ve de la Plana Novella i va a Begues. Tot aquest tros hem gaudit d’una ombra gratificant, envoltats de pins, d’alzines i vegetació de garriga. Hem passat un pou amb aigua a tocar de la riera, i hem trobat una tortuga botoruda que devia ser vella, perquè era grossa. Al final de la riera, a una ombra entre pins hem esmorzat sobre els fanals.

 

excursions a peu:     Tortuga bonyeguda

aleix font garraf vall teix tortuga

Ara hem pres l’ampla pista de la Plana Novella cap a la dreta. Fa calor, quasi no trobem ombres i les poques que trobem les aprofitem per fer parada i beure aigua. Caminem contra la pujada i la calor. Parlem de coses de vells, de malalties i de revisions mèdiques (predominen les consultes sobre la revisió de còlon: “fa mal?”). Un explica un acudit “ Vas a comer con la mujer? / no! está en la cama con cuarenta / vaya! Cuando una es puta!”  I així arribem a una altra ombra i tornem a beure. Arribem al coll Fe, amb una creu de ferro sobre un pedestal. Ens fem la foto de rigor malgrat algunes queixes. Bevem aigua i tornem a caminar.

excursions a peu:    Coll Fe

aleix font garraf vall teix coll fe

Ara baixem una mica per tornar a pujar a l’altre coll, que ja és el nostre. Prenem el cotxe i cap a Begues. Aparquem al pàrquing del davant de l’església. Seiem a l’ombra d’un bar i prenem una cervesa cadascú. El Ciscu i jo sense alcohol, els altres una copa de barril. El Nani fa broma perquè s’ha adonat que la copa del Josep és una mica més petita que les altres dues. Ens toquen la una i cal marxar.  A quarts de dues arribem a Sant Boi i de seguida a la Colònia.

excursions a peu:   sempreviva

 

 aaleix font garraf vall teix sempreviva

 

El Garraf segueix exuberant, de verd i de flors. La sempreviva està preciosa i també el pericó. En canvi la farigola s’ha assecat de tot. No hem vist gens de te de roca, però és normal, perquè aquest no n’és país.

 

excursions a peu:    Pericó

aleix font garraf vall teix perico

Aleix Font

8 de juny de 2016

Descarrega’t el trak

Vall del Tex. 8-6-2016

Visita altres llocs de l’autor:

parlemdeteatre.com

aleixcolonia.com

Post navigation