Excursió a peu a la Morella. 28 de febrer de 2012

Excursions a peu: Sortida del 28 de febrer de 2012 –  Excursió a la Morella)

 

Excursió a la Morella el cimDes del cim de la Morella

 

 

Distància 14,830 km

Desnivell acumulat 484 m.

Temps 5h 55minuts

 

Hem marxat de la Colònia a les vuit del matí. Amb el cotxe del Josep Maria hem anat a buscar al Nani a Sant Boi. Hem anat fins a Begues i ens hem endinsat pel camí que porta a la Plana Novella. Hem deixat el cotxe just a tocar de la tanca que fa frontera amb el Parc Natural del Garraf i ens hem carregat les motxilles i els bastons, i ens abrigat el mínim necessari per no fer riure. Estàvem a cinc graus.

caminant pel nord del Pic d'Agulles - excursio a la Morella

 

Excursions a peu: Camí de la Morella, pel vessant nord del Pic d’Agulles

 

Hem passat les runes de la Clota, la immensa masia que està al coll entre la Desfeta i les Agulles, hem seguit cap al coll que corona la Vall del Teix, on hi ha un pi tot solitari, i hem esmorzat. Hem seguit cap al cim de les Agulles. Abans d’arribar-hi ens hem despenjat per les penyes que amaguen la cova Casimanya i hi hem entrat en homenatge als catalans que s’hi van enterrar fa cinc mil anys.

Excursions a peu: Vessant sud del Pic d’Agulles. L’Eramprunya al fons

Castell d'Eramprunya des del Pic d'Agulles - excursio a la Morella

Hem anat a dalt de les Agulles per admirar el paissatge que s’estén als nostres peus. Avui estava com emboirat i la llunyania estava difuminada de calitxa. En prou feines vèiem el mar o més enllà de l’Eramprunya que està a un cop de roc. Hem girat cua i hem encetat la llarga baixada fins al coll Sostrell. Hem iniciat la penosa ascensió cap a dalt de la Morella, i poc abans hem iniciat la búsqueda de l’avenc de Carles Silicke. Aquest cop no ha sigut difícil i el GPS del Nani ens hi ha conduit directes com un titllo.

Cova Cassimanya Parc del Garraf

Excursions a peu: Entrant a la Cova Cassimanya a la cara sud del Pic d’Agulles

Aquest avenc no és que sigui cap meravella, té cent vint-i-nou metres de fondària i una boca petitona. Probablement n’hi ha centenars de més vistosos que no han merescut la nostra atenció. El que passa és que aquest porta el nom de Carles Silicke, que ha viscut durant molts anys a la Colònia i encara hi ve sobint. Feia temps que  volíem localitzar aquest avenc i avui ho hem aconseguit. Mirant el forat d’entrada i per aquelles estranyes associacions d’idees m’ha vingut al cap l’acudit del joc del golf i els hi he explicat  -Són tres amics que parlen de practicar algun esport. “Podríem jugar al golf, que és un esport descansat i que només necessita un pal, dues pilotes i un forat”, i un diu “Vale, jo posaré el pal”, l’altre “Vale, jo posaré les dues pilotes” i el tercer diu “Jo no jugo”-

l’avenc de Carles Silicke

Excursions a peu: Avenc de Carles Silike a tocar de la Morella

Hem pujat a la Morella i ens hem fet les fotos oficials. Hem seguit per l’altre costat i hem baixat en un fort pendent cap a la Vall del Teix. Ens hem aturat al pou a ran de la riera i ens hem menjat totes les nous que duiem a les motxilles, hem pujat el lent camí fins al pi solitari on havíem esmorzat, i per no passar pel mateix lloc d’aquest matí, hem baixat per can Trabal. Jo no sé si en aquells moments al món hi havia ningú més esgotat que jo. Em feien mal les cames i caminava aixerrancat recolzant-me en el bastó, com aquells vells clàssics dels dibuixos animats. He pensat que hi ha vegades en que quinze quilòmetres semblen trenta, però també he pensat que d’aquí a dos quilòmetres arribaríem al cotxe i de seguida prendríem la cervesa. Al pujar al cotxe encara em sentia adolorit, però m’ha durat just fins a prendre la cervesa. Després  ja només m’ha quedat el cansament.

càrritx i romaní en flor

Excursions a peu: Càrritx i romaní en flor pels camins de la Morella

La muntanya està preciosa en primavera. Ara encara no hi som però s’està preparant per quan arribi d’aquí a quatre dies. Les foixardes llueixen un color  blau nou, els romanís estan florits de dalt a baix i les abelles semblen embogides. Tu mateix!, què faries si fossis una abella? Això sí, hi falta aigua. Una plugeta seria aigua beneïda.

Aleix Font

 Desacarrega el track:

La Morella – Cova Cassimanya – Puig d’Agulles

Visita altres llocs de l’autor:

parlemdeteatre.com

aleixcolonia.com

Post navigation

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.