ARÀNSER – FONT DEL CATERÍ

ARÀNSER LA FONT DEL CATERÍ

 

L’ excursió comença sota el pont de la Fonda de cal Fuxet d’Arànser

excursions aranser font caterí
Inici del camí de la font, al costat de la Fonda de cal Fuxet

Per la gent com nosaltres, avesats a l’asfalt, al ciment i al soroll, Arànser és com una mena de paradís de les excursions, pots anar amunt i o cap avall, lluny o a la vora, en cotxe o sense. Pots escollir mirar paisatges o mirar flors, fauna o bolets. O senzillament pots optar per seure a l’ombra d’un freixe i llegir, resar o pensar. Inclús pots escollir l’hora ideal del dia o de la nit per sortir a la descoberta.

Les flors sempre són un bon inici d’ excursió

excursions aranser font caterí
Just a la sortida del poble, goig de crisantems

Avui parlaré d’una passejada, més que d’una excursió. Es tracta d’anar a la font del Caterí, un bonic indret ideal per anar-hi després de dinar, per pair el menjar, per admirar les vistes i els colors dels arbres, per escoltar el soroll de l’aigua i per seure una bona estona als bancs de pedra que hi ha al costat de la Font.

Bona part de l’ excursió transcorre dincs l’ombra dels freixes

excursions aranser font caterí
Camí de la font. Sobre el pont de pedra

Sortirem d’ Arànser pel sota el pont que hi ha a cal Fuxet, seguirem sempre el camí principal que és també el més planer (hi ha un altre sender que es despenja directament cap al riu de la Verneda i enllaça amb el nostre camí a l’altre costat del riu). A mig quilòmetre passarem el riu per sobre d’un pont de pedra, just a tocar l’esparra que clou un prat ombril.  Dos-cents o tres-cents metres més enllà, amb una lleu pujada, trobarem el petit prat amb una taula de pedra i uns bancs per seure-hi, al fons del qual hi ha la font, ben visible perquè sempre hi raja un doll espectacular.

Motiu de l’ excursió: seure una estona i per continuar parlant

excursions aranser font caterí
Passant l’estona a la font

Aquí farem sentada, ens mullarem la cara, beurem aigua si tenim set i farem petar la xerrada mentre els nens, si n’hi ha, jugaran marge amunt o camí avall. Si volem continuar una mica més, el camí segueix cap a la mata de bosc passant entre prats. Les vistes sempre són impressionants, muntanya avall, Cadí amunt, amb la imatge  el poble d’Arànser, fascinant, més o menys a la nostra alçada.

L’ excursió té un lloc d’ombra absoluta i una meitat assoleiada

excursions aranser font caterí
Tornant de la font

Depenent de l’estació de l’any i també de l’hora del dia ens sorprendrà  un to de llum exclusiu. Nosaltres sempre hi hem anat de tarda, en aquelles hores que cal omplir en ben dinat. Llavors veureu il·luminats de sol brillant els pollancres que s’enfilen riu amunt. Un cop passat el riu ens caurà al damunt l’ombra fosca de l’obaga. I si mirem cap al poble ho veurem pintat de llum. De tornada, els colors on toca el sol hauran canviat i us vindran ganes de tirar fotografies, sobretot del poble d’ Arànser, ja ho veureu.

El paisatge s’il·lumina segons l’hora del dia, sempre a punt de fotografia

excursions aranser font caterí
Camí de la Font: les cases al fons

Una caminada indispensable si ens cal passejar amb els nostres pensaments. Un lloc aconsellable si volem passar una estona amable amb la família, amb amics i amb els nens.

Aleix Font

25 de setembre de 2017

Visita altres llocs d’Aleix Font

parlemdeteatre.com

aleixcolonia.com

Post navigation