Excursions pel Garraf

Campdàsens al Mas Quadrell Bonica excursió, llarga però fàcil. Passem per masies amb història

De Can Grau fins Olivella Excursió fins aquest poble endinsat a les muntanyes del Garraf. Uns menirs, una cova, i argentins fent eskàting.

Can Jaques  Es tracta d’una bonica excursió pel Garraf més isolat. Una gran masia ja perduda en la història. Un recorregut amb boniques vistes.

Castell d’Eramprunya.- Des de Begues, per la Clota, La Desfeta i Castell d’Eramprunya, un lloc imprescindible de la comarca.

Cova Cassimanya.- Quatre mil anys d’Història en un embolcall d’estalactites. Situada a la cara sud de les Agulles, mirant al mar.

Entreforc Excursió per la carena. “Entreforc” és un encreuament de camins, perquè al Garraf abans hi havia vida laboral i comercial.

Jafre Excursió a un antic nucli habitat de les muntanyes del Garraf, amb la seva església que havia congregat pagesos i pastors. Avui deshabitat.

La Cova Negra Bonica excursió per fer-la amb nens. Si porteu una llanterna podreu entrar uns metres per un dels camins màgics del subsol.

La Mola. Un dels cims més alts del massís del Garraf. Sortim del Km.17 de la carretera de Begues a Olesa. Tornem per l’Avenc de l’Esquerrà.

La Morella  Excursió al cim del Garraf. Tot el “Garraf Blanc” a l’abast de la mirada.

Del Pla d’Ardenya a Begues. Camins antics, de quan tothom caminava per aquests llocs.

Pla d’Ardenya. Passejada còmode pel Pla. Avencs.

Del Pla d’Ardenya al Montcau. Caminada relativament plana. Can anar en cotxe fins a dalt del Pla.

La Pleta Xica Excursió per una antiga pleta a tocar de la Morella. “Pleta és un corral de bens, i al Garraf n’hi havia moltes.

Riera dels Pelagons Excursió per una de les grans rieres del Garraf. Pèlag, en aquest país equival a “bassal”. Pelagons ens parla d’aigua embassada en tolls, de vida.

Riera de les Llenties Excursió per terrenys de fòsils i trepadelles. Un pastor del país ens va dir que de fósils, ell no n’havia vist mai cap.

Santa Susanna  Excursió al cor del Garraf. Una masia encimbellada dalt d’un turó voltat de vinyes.

Vall del Teix  Un llarg camí que segueix la llera de la riera fins arribar al camí de Begues a Sitges passant per la Plana Novella.