EXCURSIÓ A LA COVA NEGRA

EXCURSIÓ PEL GARRAF, JAFRE – LA COVA NEGRA – L’ENTREFORC

Excursió de 13 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 370 metres

Aquesta excursió és molt aconsellable per anar-hi amb nens, si s’estalvia la volta per l’Entreforc. Es tractaria d’anar fins la Cova Negra i tornar.

 

 

excursions a peu: L’ermita de Jafre. Aquesta foto és de l’hivern, amb el til·ler sense fulles

aleix font excursions a peu jafre

.

excursions a peu:  Sortint de Jafre. Amb l’António, el Josep i el Nani. A la dreta una servera

aleix font excursions a peu jafre

A les vuit hem sortit de casa, recollim el Nani a Sant Boi i marxem cap a Castelldefels. Pugem pel Rat Penat, passem la Plana Novella i deixem el cotxe a l’aparcament del costat de Jafre. Aquí començarem l’excursió.

excursions a peu: Pels boscos dels Masets

aleix font excursions a peu cova negra

Prenem el camí que surt a mà dreta mirant Jafre, en direcció a les masies  dels Masets. A poc més d’un quilòmetre a la riera, seguim el camí a mà dreta i de seguida prenem el trencall a m’a esquerra. Seguim per la riera de Jafre, al cap d’uns dos quilòmetres (en total ja en portem tres)  arribem a la Cova Negra, a l’esquerra de la riera. Nosaltres hem esmorzat aquí.

 La cova negraaleix font excursions a peu cova negra

 Reculem un quilòmetre i mig, ens desviem a la dreta pel camí que puja a l’entreforc; pujada forta (140m en 1,4Km) fins dalt de la carena. Direcció sud  per la carena. A un quilòmetre de distància, sempre en pla i en baixada, arribem a la masia de l’Entreforc en ruïnes.

excursions a peu: Masia de l’Entreforc

 aleix font excursions a peu masia entreforc

Podem seguir el camí que fa volta, però un indicador ens assenyala un corriol a mà esquerra que baixa un talús fins els camps que hi ha a mà esquerra. Un cop a baix prenem el camí que mira al sud o a llevant fins a trobar la carretera de Sitges. Aquest és un tros molt agradable, tranquil i per dins del bosc.

excursions a peu:  Baixant de l’Entreforc

aleix font excursions a peu cova negra

Seguirem la pista en direcció al nord, que va pujant durant uns dos quilòmetres. Ja no la deixarem fins arribar a Jafre. Abans haurem baixat uns cent metres durant cosa d’un quilòmetre i mig, i en pujarem seixanta en un quilòmetre.

excursions a peu:  Pels boscos de pi blancaleix font excursions a peu jafre boscos

Aquesta és una excursió molt agradable si no es fa al mig de l’estiu. Passem per moltes zones ombrívoles de pi blanc. En aquest temps de primavera hi abunden flors diverses (estepes, corretjoles, roser de bosc etc.) hi ha molta planta d’olor, des del romaní i farigola, fins les sajolides i el escàs te de roca. També hi hem trobat brigades de magrebins tallant llentiscles per l’industria floral holandesa.

excursions a peu:  Margalló, la palmera autòctonaaleix font excursions a peu jafre margallo

Tenim el costum de fer la cervesa al  bar que trobem just a l’entrar a la urbanització de la Plana Novella venint de Sitges, però resulta que el dimecres tanquen i avui hem hagut d’anar a Castelldefels.

excursions a peu: Rosa de bosc, gavarrera

aleix font excursions a peu roser

Potser perquè és primavera, potser per la temporada de pluges com feia anys que no vèiem, el Garraf està impressionant d’ufana, de verd i flors. Pensava que fa anys, molts anys, quan el massís era habitat de pagesos i pastors, d’avis i canalla, ja devia ser tal com l’hem vist avui.

Aleix Font

18 de maig de 2016

Descarrega el Track

Jafre – La Cova Negra

Visita altres llocs de l’autor:

parlemdeteatre.com

aleixcolonia.com

Post navigation