La Font de l’Era del Lledoner

excursió font de l'era del lledoner

Font de l’Era del Lledoner. Malgrat la sequera encara raja.

A excursions a peu, avui farem una sortida per l’Ordal. Des del Pont del Lledoner fins a Sant Ponç.

Anem en cotxe fins al Pont del Lledoner, entre Vallirana i l’Ordal. Aparquem a l’espai que hi ha al costat sud, just abans d’arribar al pont (coordenades 41º23’24.01” i 1º53’48.96”) prenem un camí que surt a la banda nord de la carretera; fem carena durant uns 500 metres en direcció nord i prenem un caminet ben visible a mà dreta que baixa a la riera;  ens trobem amb la Font de l’Era del Lledoner, entre uns arbres centenaris, alzines i roures; raja un filet d’aigua i en bec. El Nani esmorza.

excursió cap a Sant Ponç. La riera

Excursions a peu: El camí de la riera. Excursió fins al Monestir de Sant Ponç

Seguim l’excursió per un camí que va cap a la riera i caminem pel mig de la riera en direcció nordest. Ens topem amb el camí que ve de Sant Ponç  seguim el camí ample en direcció nord nord-est fins que arribem al monestir. Allà  ens hi trobem un grup de gent d’un geriàtric, hi parlem una estoneta. També ens trobem un xicot de Gelida amb el que hi fem petar la xerrada; ens explica que està a l’atur, i que la cosa està xunga.

excursió a Sant Ponç. El monestir

Excursions a peu: El monestir vist des de Ponent

Marxem. Al vessant sud hi  trobem espàrrecs i els collim, També he trobat farigola florida. Prenem el caminet que baixa a la riera, en direcció sudest, fins trobar el camí ample a 500 metres de distància. Prenem el camí ample i el seguim durant un centenar de metres, per prendre el que trenca a mà dreta. A partir d’ara ja seguirem sempre aquest camí més ample, sempre en direcció cap a llevant. A 1500 metres aproximadament comencen les corbes que ens faran pujar fins dalt de tot, a tocar de la carretera. Abans que s’acabin les corbes de la pujada ens trobarem una zona amb tres avencs, dos a la nostra dreta i un a l’esquerra; estan assenyalats amb cinta vermella que voreja tota la boca dels avencs.

excursió a Sant Ponç. Porta del monestir

Excursions a peu: Entrada al monestir. El lledoner centenari a primer terme

Ja falta poc per cloure l’excursió. Quan s’acaba la pujada prendrem el trencall de la dreta, direcció nord, i arribarem fins a la casa de l’Era del Lledoner, enrunada però amb l’era de rajoles vermelles encara visible.  Caminem en paral·lel a la carretera fins arribar a ran del pont del Lledoner, on hi tenim el cotxe. Hem fet quasi vuit quilòmetres i estic una mica adolorit.

Aleix Font

18 de febrer de 2016

Visita altres llocs de l’autor:

aleixcolonia.com

Post navigation